Винятковість цьогорічного свята Стрітеня Господнього

Винятковість цьогорічного свята Стрітеня Господнього

Свято Стрітеня Господнього 2021 року запам’ятається з двох виняткових причин.
По-перше, люблінські греко-католицькі семінаристи відзначали його в семінарійній каплиці. Щороку цей празник припадає на зимові міжсеместральні канікули – ферії, але цьогоріч, у зв’язку з епідеміологічною ситуацією, брати залишаються в стінах семінарії.
По-друге, семінарист 3-го курсу брат Богдан Кравчук (Перемисько-Варшавська архиєпархія) прийняв духовний одяг, тобто підрясник, рясу та камилавку. Після закінчення другого курсу богослов’я семінаристи отримують стрій, який показує, що вони прямують до священства.
Чин посвячення духовного одягу звершив настоятель греко-католиків в Митрополичій Греко-Католицькій Духовній Семінарії в Любліні о. митрат Богдан Панчак. У Вечірні з Литією, після якої відбулося посвячення одягу, брали участь ректор о. д-р Ярослав Марчевскі, віце-ректор о. Здзіслав Шостак, котрий є префектом 3 курсу, о. д-н Дмитро Федлюк та семінаристи.
Бажаємо Богдану Божого благословення на дорозі до священства. Нехай не забуває про цю відповідальність і обов’язок, але також про велику гідність ношення духовного одягу.
Віталій Бойко,
6 курс
Фото: Іван Мельникович

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK