100 років від дня народження Святого Івана Павла ІІ

100 років від дня народження Святого Івана Павла ІІ

18 травня минає 100 років від дня народження Івана Павла ІІ. На нашій сторінці публікуємо фотографії, лише два послання – проповіді,  які мають велике зачення для історії Грекокатолицької Церкви. Відвідуючи наші громади по цілому світі зібрано разом кількасот послань, проповідей, листів Івана Павла ІІ, скерованих до Української громади, церковних установ та наших єпископів.  Для нас великим значенням були Його відвідини у Перемишлі, та візит в Україну 23-27 червня 2001 року.
Слова до України Святішого Отця Івана Павла ІІ запали в душу кожного Українця, хто Його слухав: ” Дорогі Українці, обіймаю вас усіх, від Донецька до Львова, від Харкова до Одеси та Сімферополя! У слові Україна є заклик до величі вашої Батьківщини (вітальне слово Івана Павла ІІ – Бориспіль аеропорт 23 червня 2001 р.)„.
Роковини народження Івана Павла ІІ, нехай будуть для нас згадкою про нього, а передусім молитвою, як до Святого, за Україну, Його власними словами: „Нехай же ця Земля й далі розвиває своє благородне завдання, з гордістю, яку висловив Т. Шевченко: „Немає на світі України, немає другого Дніпра”. Народе, що живеш на цій землі, не забувай цього! … Нехай Господь благословить тебе, дорогий народе України, й нехай завжди береже твою улюблену Батьківщину.”  –  слова  виголошені Іваном Павлом ІІ 23 червня 2001 року в Києві.
отець Богдан Степан

АПОСТОЛЬСЬКЕ ПОСЛАННЯ „ВЕЛИКИЙ ДАР ХРЕЩЕННЯ” ДО УКРАЇНЦІВ КАТОЛИКІВ З НАГОДИ ТИСЯЧОЛІТТЯ ХРЕЩЕННЯ КИЇВСЬКОЇ РУСІ

СЛОВО ІВАНА ПАВЛА ІІ ДО УКРАЇНЦІВ ГРЕКО-КАТОЛИКІВ ПОЛЬЩІ ВИГОЛОШЕНЕ У ПЕРЕМИШЛІ ДО ДУХОВЕНСТВА ТА ВІРНИХ.

Фоторепортаж з побуту Івана Павла ІІ у Перемишлі (2 червня 1991 року)

Фоторепортаж з побуту Святішого Отця Івана Павла ІІ в Україні 23-27 червня 2001 року.

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK