ВІДПУСТ У ЛОПІНЦІ

ВІДПУСТ У ЛОПІНЦІ

Вже у двадцяте відбувся у першу неділю жовтня відпуст у Лопінці, на який з’їхалося понад пів тисячі прочан з цілого Підкарпаття, а навіть з цілої  Польщі. Завдяки людям таким як п. Збігнєв Кашуба і його попередникам взалося піднести з руїни церкву і релігійно оживити це місце, яким опікувалася і надалі опікується Пресвята Богородиця в чудотворній Іконі Лопінської Божої Матері, оригінал якої знаходиться в костелі в Полянчику.

На початок відпусту перед Іконою Богородиці відслужено Молебень до Пресвятої Богоматері, який очолив Високопреосвященніший Архиєпископ і Митрополит Євген Попович. Після Молебня римо-католицькі і греко-католицькі отці разом стали до Божественної Літургії, яку очолили Архиєпископ-емерит Юзеф Міхалік і Владика Євген. На закінчення Літургії Митрополит Євген подякував кс. Петру Бартніку за відновлення періодичних (влітку під час туристичного сезону) богослужінь і душпастирську опіку над цим місцем, а п. Збігнєву Кашубі, ініціаторові рятування-відбудови церкви, Владика вручив подячну грамоту і медаль святих Кирила і Методія.

Закінчилися урочистості обходом навколо церкви зі св. Тайнами, благословенням і посвяченням ікон і вервичок, які принесли прочани.

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK