Молитовні урочистості пов’язані з відзначенням 75 – річниці Карпатсько – Дуклянської Операції

Молитовні урочистості пов’язані з відзначенням 75 – річниці Карпатсько – Дуклянської Операції

У суботу, 5 жовтня у місцевостях: Дукля, Заршин, Новосільці відбулися урочистості, повязані з відзначенням 75 – річниці Карпатсько – Дуклянської Операції, яка проводилася з 8 вересня по 28 жовтня 1944 року. Метою операції було відкинути німецькі війська за відроги Карпат. У цій операції загинули десятки тисяч українських ( біля 80 тисяч), словацьких та чеських войнів. Спочивають вони на Дуклянській землі.
Кожного року в Дуклі та селищах Заршин, Новісльці проводяться урочистості, щоб вшанувати загиблих войнів.
У цьому році на Дуклянську землю приїхали делегації з України і Словачини, представники влади підкарпадського і львівського воєводства, зі Словаччини та військовослужбовці.
Поминальні богослуження очолив Владика Михайло Колтун – Єпископ Сокальсько – Жовківський, Капелан Українського Війська. На урочистостях були присутні отці: отець митрат Богдан Степан – протосинкел Перемисько-Варшавського Митрополита і Архиєпископа Євгена Поповича, отець митрат Володимир Коткевич – протосинкел Сокальсько-Жовківський, та отці капелани Українського Війська з України.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK