ВІДБУЛАСЬ ПРОЩА НА ГОРУ З’ЯВЛІННЯ

ВІДБУЛАСЬ ПРОЩА НА ГОРУ З’ЯВЛІННЯ

15 серпня 2019 р. відбулась проща на Святу Гору З’явління (біля Кальварії Пацлавської, гміна Фредрополь) – яку зорганізувала Грекокатолицька Парафія Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Святу Літургію очолив та проповідь виголосив до зібраних прочан отець митрат Богдан Степан – протосинкел і парох Собру. Урочистості почалися богослуженням Хресної дороги, у якій взяли участь усі прочани. Хресну дорогу служили отці які прибули на прощу. Після Хресної Дороги та Святої Літургії відбулося освячення води біля чудотворного джерела. Відбулось також посвячення хрестів, цвітів та інших релігійних речей. Після урочистостей на Горі Зֺ’явління усі переїхали на цвинтар до Корманич, де разом вірні з отцями молилися за усіх померших священиків та вірних і воїнів, які спочивають на місцевому цвинтарі в Корманичах.
У прощі на гору З’явління взяли участь священики: отець протоієрей Іван Тарапацький – декан Перемиський, отець Павло Рогунь – економ Архієпархії і парох Хотинця, Гаїв і Поздяча, отець канцлер др Микола Костецький, отець ігумен Дмитро Гарасим ЧСВВ, отець Христофор Блажеєвський з Ярослава , отець Павло Шади, отець Григорій Пацан з Гломчі та дякон Володимир Качмар і семінаристи. На святкування на Гору З’явління прибули прочани з Перемишля, Ярослава, Хотинця та околишніх сіл. Традиційно і цього року, вирушила піша проща на гору З’явління з Собору Святого Івана Хрестителя у Перемишлі. Прочани вирушили о шостій рано та дійшли на 10. 00 годину до Гори З’явління.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK