Ікона Блаженної Йосафати відвідала парафію на Доманєвській у Варшаві

Ікона Блаженної Йосафати відвідала парафію на Доманєвській у Варшаві

В неділю 26 листопада 2017 року, вірні грекокатолицькій парафії під покровом Блаженного Миколая Чарнецького у Варшаві вітали Ікону з мощами Блаженної Йосафати Гордашевської, співзасновниці Зґромадження Сестер Служебниць НДМ. На запрошення пароха о. Богдана Круби,  Ікону Блаженної Йосафати привезли Сестри Служебниці НДМ з Варшави.

Сестра Наталія Маціна, Провінційна Настоятелька Сестер Служебниць НДМ у своєму слові підкреслила, важливу роль Блаженнї Йосафати в життю Згромадження, Церкви і українського народу. То саме Вона, завдяки Божій благодаті, вміла відповісти на Боже покликання і стати на чолі нового апостольського Згромадження на Україні. Завдяки співпраці з о. Єремією Ломницьким ЧСВВ та о. Кирилом Селецьким, парохом Жужеля уміла розпізнати знаки часу і служити там, де була найбільша потреба. Сестри працювали з дітьми, молоддю, несли допомогу хворим і бідним.

Блаженна Йосафата розуміла також людей, які шукали праці за кордоном, щоб своїй сім`ї забезпечити краще, гідне майбутнє, тому висилала сестри на місії до Канади і Бразилії, щоб підтримувати духовно емігрантів з України.

Сестра Наталія заохотила всіх до спільної і особистої молитви за заступництвом Бл. Йосафати. Підкреслила, що Блаженна також сьогодні нагадує усім про красу давання свідоцтва світу радикального життя євангельськими радами,  про потребу співчуття і любові в служінні потребуючим.

Після Святої Літургії  вірні, під проводом о. Богдана і  о. Марка Блази ТІ молилися Молебень в честь Блаженної Йосафати, випрошуючи Божих ласк. Сестра Магдалина Oжанська під час мультимедійної презентації представила дітям та їх батькам історію про життя і покликання Блаженної Йосафати.На закінчення парафіяни подякували с. Наталії,  Провінційній Настоятельці і сестрам за можливості молитовної зустрічі з Блаженною Йосафатою в Її Іконі і святих Мощах.

Прафіяни також  дуже сердечно вітали свого пароха о. Богдана, з нагоди 15 – річниці священичих свячень. Всі учасники молитовної зустрічі отримали зображення Блаженної Йосафати і медалики з нагоди 125 -ліття  Ювілею Згромадження Сестер Сужебниць НДМ.

Нехай Блаженна Йосафата надалі з неба допомагає своїм дітям, розсіяним по цілому світі та посилає нові покликання, які будуть дальше продовжувати апостольську місію на більшу славу, честь Марії і нам мир.

Сестри Служебниці НДМ

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK