Формаційнї конференції і соборчик духовенства Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ

Формаційнї конференції і соборчик духовенства Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ

Від 6 по 9 березня 2017 р. в м. Б’ялобжегі (Польща) під керівництвом Преосвященного Архиєпископа і Митрополита Євгена (Поповича) відбулись чергові формаційні зустрічі та соборчик духовенства Перемисько-Варшавської архиєпархії УГКЦ.

Основні темами, які стали предметом вивчення, обговорення та дискусії були присвячені поняттю Східних Католицьких Церков та завдання, які є на них покладені; діяльності Конгрегації для Східних Церков та її місце в Римській курії; важким злочинам вчинених проти віри, моралі, звичаїв та святих Таїнств; розрішення з гріхів зарезервованих Апостольській Столиці та деяким канонічним аспектам святого Таїнства Подружжя.

Для виголошення вище перелічених тем були запрошені експерти із східного канонічного права, а саме Високопреосвященний Архиєпископ Кирил Васіль, Секретар Конгрегації для Східних Церков і о. д-р Андрій Танасійчук, заступник Голови канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ.

В рамках формацiйно-наукового характеру цих днів також відбувся соборчик духовентства під час якого було вислухано звіти про діяльність різних архиєпархіяльних комісій та доповнено пасторальний план на поточний рік Перемисько-Варшавської архиєпархії.

Кожний робочий день був також наповнений молитовним виміром під час яких духовенство спільно молилось та могли почути духовні науки.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK