Вшанування пам’яті о. М. Вербицького – 10.12.2016 р., с. Млини.

Вшанування пам’яті о. М. Вербицького – 10.12.2016 р., с. Млини.

В цьому році – 10 грудня – відбулися поминальні врочистості з нагоди річниці смерті видатного композитора, священика, громадського діяча, автора Державного Гімну України – отця Михайла Вербицького.
Також в цьому році врочистості мали глибокий зміст, усі прочани заносили свої молитви за священика і композитора Михайла до Бога та за свою Батьківщину, за мир і єдність у народі. Ця палка молитва стала символічною, тому що лунала з місця, де народилася мелодія державного гімну України. До Млинів приїхало людей : з України, Львівщини, Яворівщини, а також з перемиського деканату: Ярослава, Хотинця, Гаїв та Поздяча.
О годині 12.00, в церкві Покрови Пресвятої Богородиці, священики відправили панахиду (о. митрат Богдан Степан – протосинкел, о. Павло Рогунь –канцлер і парох Млинів, о. Іван Тарапацький – парох Любачова, Гребенного та Девятира, та о. Андрій Чорний. Після процесійного ходу в каплиці – пантеоні усі делегації з Польщі та України поклали вінці та квіти до пам’ятника композитора.
Фото Ярослав Данило

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK