Храмовий празник в Куляшному став святом також для нововисвячених піддияконів

Храмовий празник в Куляшному став святом також для нововисвячених піддияконів

У понеділок, 21 листопада в день Святого Архангела Михаїла, в Куляшному відбулися святкування з нагоди Храмового свята і десятиліття від освячення Церкви. На урочистості прибув Архиєпископ та Митрополит Перемисько-Варшавський Кир Євген Попович, який перед Божественною Літургією поставив у сан піддиякона двох семінаристів 5-го курсу Митрополичої Греко-Католицької Семінарії в Любліні – Павла Шадого з Команчі та Адріана Лихача з Хотинця.

На святкування прибуло багато парафіян, а також вірні зі священиками з навколишніх парафій. У своїй проповіді Владика говорив усім про важливу роль ангелів у житті кожної людини. Також привітав новопоставлених піддияконів та пригадав їм про відповідальність, які несуть за Церкву вже від тепер, все швидше наближаючись до служіння безпосередньо при престолі. Побажав їм також витривалості у покликанні й зростання у духовному житті. На завершення Митрополит подякував місцевим парафіянам за великий вклад у розвиток парафії та нагородив їх подячними грамотами. Натомість, парох Церкви Святого Архангела Михаїла Андрій Журав висловив свою вдячність Владиці за те, що прибув розділити радість з нагоди Храмового свята і десятиліття від освячення Церкви разом із парафіянами. Святкування завершилось урочистим многоліттям та спільним обідом.

Дмитро Федлюк

ІІ курс

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK