У ВРОЦЛАВІ ЗАКІНЧИЛИСЬ ЮВІЛЕЙНІ СВЯТКУВАННЯ

У ВРОЦЛАВІ ЗАКІНЧИЛИСЬ ЮВІЛЕЙНІ СВЯТКУВАННЯ

У Вроцлаві, в суботу 25 чевня, закінчились дводневні святкування Ювілею 20-ліття існування Вроцлавсько-Ґданської Єпархії та 60-ліття фактичного діяння парафії при вроцлавському греко-католицькому соборі.
Торжественні святкування розпочались в п’ятницю о год. 9.30 Божественню Літургією, яку очолив владика Володимир. Разом з Вроцлавсько-Ґданським Єпархом служили священики які прибули до Вроцлава з території обох єпархій.

Зараз після Служби Божої, в Каплиці Гохберга, розпочався науковий панель, який вів др габ Ярослав Сирник. Тематика панелю була присвячена ситуації греко-католицького душпастирства у Польщі, його досягненням, невдачам та актуальним викликам. У дискусії взяли участь: владика Володимир, о. др Аркадій Трохановський, о. Андрій Михалишин, о. диякон др Петро Сивицький та пані Дарія Мимка.

Завершальним акцентом першого дня ювілейних святкувань була Вечірня, яку очолив владика Володимир разом з о. Андрієм Михалишином та о. канцлерем Павлом Добрянським.

Суботні святкування розпочались архієрейською Божественною Літургією під проводом Митрополита Перемисько-Варшавського. Архієпископ Євген Попович теж проповідував в часі Літургії. До престола з Митрополитом приступили ще два владики: Володимир Р. Ющак та Петро Крик з Мюнхену та біля двадцяти п’яти священиків з обох греко-католицьких єпархій у Польщі. На закінчення торжеств у вроцлавсько-гданському соборі було зачитане звернення Блаженнішого Святослава до владики Володимира з нагоди ювілейних святкувань у єпархії та у парафії.

Після Божественної Літургії всі учасники святкувань вийшли процесійно з собору. На площі перед катедрою був посвячений новий кам’янний хрест, прикрашений мозаїкою. Хрест повинен пригадувати кожному християнинові про спасіння яке довершилось через хрест Спасителя.

Хресне знам’я на якому мозаїку поклав художник Андрій Дутка зі Львова, мало б також пригадувати всім людям, головно українцям які приїждждають до Вроцлава з України, що тут міститься східній, греко-католицький храм.

www.cerkiew.net.pl

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK