В Україні створено нову єпархію УГКЦ

В Україні створено нову єпархію УГКЦ

У п’ятницю, 11 грудня 2015 року, у Ватикані повідомлено про те, що Святіший Отець поблагословив рішення Синоду Єпископів УГКЦ про створення Кам’янець-Подільської єпархії з осідком в м. Хмельницькому, виокремивши її з території Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та підпорядкувавши її цьому митрополичому осідкові.
Зазначимо, що юрисдикція тодішньої Тернопільсько-Зборівської єпархії поширилася на терени Хмельниччини згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, що відбувся у вересні 2003 року. У 2011 році цю єпархію було піднесено до гідності архиєпархії та митрополичого осідку. Душпастирська опіка на Хмельниччині дотепер координувалася через Хмельницький та Кам’янець-Подільський деканати. Про це повідомляє uk.radiovaticana.va.

Відповідно до приписів церковного права, Блаженніший Святослав адміністратором вакантного престолу новоствореної єпархії призначив владику Василя (Семенюка), Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського.

Департамент інформації УГКЦ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK