«Ви надихаєте мільйони українців і викликаєте захоплення в усього світу», – Синод Єпископів УГКЦ до захисників Вітчизни

«Ви надихаєте мільйони українців і викликаєте захоплення в усього світу», – Синод Єпископів УГКЦ до захисників Вітчизни

Ми дякуємо вам від імені наших вірних з усіх країн українського поселення та міжнародної спільноти друзів України, – йдеться у Зверненні Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви до захисників Вітчизни, від 6 вересня 2015 року.

«В окопах фронту, у військових шпиталях, на полігонах та в місцях бойового злагодження ви втілюєте і захищаєте нашу гідність та свободу, що їх дав нам Господь Бог. Своєю мужністю — усупереч гіркому смаку розчарувань, буревіїв сумнівів і тривоги — ви надихаєте мільйони українців і викликаєте захоплення в усього світу», – наголошують архиєреї УГКЦ.

Єпископи запевнили українських воїнів у постійній підтримці і молитві. «Запевняємо вас, що ми з вами і що й надалі будемо вас підтримувати. Ми молимося також за навернення напасників і наших ворогів».

Крім того, архиєреї наголосили, що українські воїни не самі у цій боротьбі і що їхня місія є справою всього українського народу і міжнародної спільноти. «Капелани, волонтери, люди доброї волі з усього світу єднаються з вами, щоб своїми добрими ділами та пожертвами допомогти вам переносити труднощі служіння. Саме через їхні руки та жертовні серця ви отримуєте свідчення того, що ви не самі, що ми з вами».

Владики Синоду запевнили захисників Вітчизни у їхній молитві за «загиблих побратимів і за всі жертви цієї жорстокої війни» та закликали всіх до «всебічної підтримки та солідарності з родинами загиблих».

Як люди віри, надіємося на Господа та на перемогу Його силою і Його благодаттю, яких для вас вимолюємо, – пишуть владики Синоду Єпископів УГКЦ у Зверненні до захисників Вітчизни.

Департамент інформації УГКЦ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK