Патріарший Собор — Івано-Франківськ 2015

Патріарший Собор — Івано-Франківськ 2015

Від 25 до 27 серпня 2015 року в Івано-Франківську проходили засідання VI Сесії Патріаршого собору УГКЦ. Гаслом Собору була назва програми, яку від декількох років втілює в життя наша Церква: “Жива парафія — місце зустрічі з живим Христом”.

До столиці Прикарпаття приїхало близько 250 делегатів і гостей, з 57 країн світу: владики, монахи і монахині, священики та миряни, обрані своїми місцевими, єпархіяльними соборами, або призначені єпископами.

Серед них було також 11 делегатів з Польщі: 7 з Перемисько-Варшавської Архиєпархії, в цьому числі Владика Євген (Попович) та 4 з Вроцлавсько-Ґданської Єпархії.

Особливістю Собору була присутність незвичних гостей — делегації від Української Автокефальної Православної Церкви. Така ситуація мала місце перший раз в історії.

Протягом 3 днів інтенсивної праці, як в робочих групах так і під час пленарних засідань, зібрані обговорили чимало проблем і постулатів, які турбують вірних нашої Церкви як в Україні так і на поселеннях. Як підсумок прийнято рекомендації для Синоду Єпископів УГКЦ, поділені на тематичні блоки, згідно з розподілом програми “Жива парафія…”.

Крім цього Собор підготував три листи: до Українського Народу, до Папи Римського Франциска та до Президента України.

Першого дня Собору Блаженніший Святослав, у меморіальному сквері поруч із драмтеатром (колишнє кладовище), відслужив  панахиду за загиблими героями України.

У п’ятницю 27-08-2015 року, після завершального пленарного засідання, учасники Собору процесійною ходою перейшли спід Драматичного Театру до площі біля греко-католицької катедри. Там Блаженніший Святослав, в присутності всіх делегатів та гостей Собору, а також чисельно згромаджених мешканців Франківська, освятив пам’ятник Слузі Божому Андрею Шептицькому.

ФОТО: Михайло Пульковський, http://sobor-ugcc.org.ua/foto-z-soboru/2015-zhyva-parafiia-mistse-zustrichi-z-zhyvym-khrystom, https://drive.google.com/open?id=0By1ijq2phg1IMVoyN2RuUGdIX3M

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK