Перша робоча зустріч Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ

Перша робоча зустріч Канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ

1 червня 2015 р. в м. Дрогобич Преосвященний Владика Євген (Попович), голова канонічного відділу Патріаршої курії УГКЦ провів першу робочу зустріч із працівниками і радниками цього структурного підрозділу Патріархії.
Темою зборів було представлення радників – отців каноністів, які нещодавно були призначені Главою УГКЦ на цей уряд. Експерти із канонічного права є священнослужителями різних архиєпархій, єпархій і екзархатів УГКЦ.
Уряд радника канонічного відділу є передбачений Статутом цього ж відділу, який був прийнятий в минулому році Синодом єпископів УГКЦ і проголошений Предстоятелем УГКЦ.
Основною темою зборів було ознайомлення із завданнями, які стоять перед канонічном відділом, а саме, які йому довіряються до виконання Главою УГКЦ або Синодом єпископів УГКЦ. Вагомим внесками такої зустрічі в першу чергу було і те, що при спільний конструктивній дискусії, вдалось виробити механіз (методологію) взаємної співпраці над майбутніми завданнями, які будуть поручатись чи то з рамена Глави УГКЦ чи Синодом єпископів УГКЦ.
Під час зборів також було представлено етап виконання синодальних рішень доручених Синодом єпископів УГКЦ від 2014 р., а також реалізування відділом економічних проектів в 2015 р.: інтернет сторінка відділу і видавання наукового часопису із канонічного права у співпраці із Товариством Українських Каноністів.
Крім того йшла мова і про необхідність постійного підвищення кваліфікації працівників канонічного відділу через участь наприклад у семінарах і наукових конференціях організованих відділом чи іншими організаціями, а також через особисту наукову діяльність.
Проведення зустрічі було можливо завдяки гостинності єпарха Самбірсько-Дрогобицького Преосвященного Владики Ярослава (Приріза), який надав приміщення для зустрічі у єпархіяльному реколекційному домі.
Прес служба канонічного відділу

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK