У Львові відбулося засідання організаційного комітету з відзначення 200-річчя від дня народження отця Михайла Вербицького та 150-річчя від часу першого виконання гімну України

У Львові відбулося засідання організаційного комітету з відзначення 200-річчя від дня народження отця Михайла Вербицького та 150-річчя від часу першого виконання гімну України

На Львівщині планують проголосити 2015 рік – Роком автора державного гімну України отця Михайла Вербицького.
Про це йшлося під час засідання організаційного комітету з відзначення 200-річчя від дня народження отця Михайла Вербицького та 150-річчя від часу першого виконання гімну України. В рядах членів організаційного комітету також представники з Польші: о. Богдан Степан – канцлер Премисько-Варшавської Консисторії та Марія Туцка – Голова Перемиського воєвідського відділу ОУП.
До гідного відзначення ювілею видатного українського композитора заплановано провести низку заходів у закладах області: тематичні мистецькі виставки, фотовиставки, конференції, «круглі столи», вечори пам’яті, концерти, лекції у закладах освіти, урочисті літургії у храмах.
На засіданні також обговорювали питання спорудження пам’ятника отцеві Михайлу Вербицькому у Львові восени цього року.
На 4 березня заплановано урочисте вшанування о. Вербицького на його могилі в с. Млини Ярославського повіту та відкриття меморіальної таблиці на дзвіниці храму в с. Явірник Руський (Республіка Польща).
Крім того, учасники засідання підтримали ідею створення музею у с. Завадів Яворівського району, де служив на парафії о. М. Вербицький.
Після засідання Організаційного комітету о. канцлер Богдан Степан зустрівся з Головою Львівської Державної Адміністрації Олегом Синюткою, підчас якої обговорив участь Лвівщини в центральних ювілейних святкуваннях, які відбудуться 4 березня у с. Млини де похований о. Михайло Вербицький.

Фото: Ігор Сенкальський

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK