Святий великомученик Димитрій – взір християнського свідчення

Святий великомученик Димитрій – взір християнського свідчення

Цьогорічний Празник Святого великомученика Димитрія в Сяноці відбувся в суботу 8 листопада. В переддень Свята вірні мали нагоду взяти участь у Великій Вечірні, а також приступити до Тайни Сповіді. Святкування Празника розпочалося Божественною Літургією, яку очолив Архиєпископ Кир Іван Мартиняк, Митрополит Перемисько-Варшавський у співслужінні отців Сяноцького деканату: о. д-ра Мирона Михайлишина, о. Богдана Кішко, о. Пароха Миколи Костецького та місцевого латинського душпастиря о. Михайла Блашкевіча.
У своїй проповіді Владика Іван звернув увагу на духовний феномен християнського свідчення, найвищим проявом якого є мучеництво. На прикладі святих Вселенської Церкви Митрополит підкреслив, що фундаментом їхньої святості була безмежна любов до Бога і ближнього. За це Господь Бог прославив їх після смерті, а нетлінність їх тіл і уздоровлення через заступництво і мироточивість стали доказом цього, а також заохотою нам до наслідування. На Літургії були присутні також прочани зі Львова, Миколаєва, Жидачева, Нового Роздолу і Трускавця, які приїхали з п. Віктором Козоглодюком – Головою товариства “Устріки”, яке об’єднує людей виселених з Устріцької та Ліської земель.
Під кінець Богослуження усі відспівали многоліття для Церковної Ієрархії, священичому і монашому чинові, всім парафіянам і гостям сяноцького храму. Урочистість завершилася чином освячення води та святковим обідом.

о. Микола Костецький

Фото Артур Клямут

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK