ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТИ В ГЛЕМБОЦЬКУ

ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТИ В ГЛЕМБОЦЬКУ

Кожного року лельківська парафія для відзначення День Незалежности України збирається на Святу Літургію при каплиці в Глембоцьку. В минулу неділю – 24 серпня – біля каплиці зібралось багато людей, чимало у вишиваних сорочках, щоб вшанувати чергову річницю Незалежности України. Отець Руслан Марцішак, що гостював у рідні своєї, очолив Молебен до Всіх Святих Українського Народу.

Знаменним було, що Сл. Літургію за мир в Україні співслужило двох римо-католицьких священників, поляків, які працюють в парафіях в лельківській гміні. Це кс. Якуб з Загай та кс. Піотр з Дембовцьа. На богослужіння прибув також війт гміни Лельково, директори шкіл, чиновники гміни та місцеві поляки. Вони разом з нами розділяють наш біль з приводу подій, які відбуваються в Україні і в цю неділю прийшли, щоб також бути з нами, коли ми приносили молитву за мир і благополуччя для України.

Словом покріплення для учасників богослуження було Звернення Блаженнішого Святослава з нагоди Дня Незалежности. Присутні почули, що «кожен народ має природне право жити в самостійній і незалежній державі». Вказуючи на стремління українського народу до свободи, Блаженніший відмітив закорінене у свідомости українців переконання що «краще вмерти вільним, ніж жити рабом, краще вберегти гідність, жертвуючи собою, ніж втратити власне майбутнє та майбутнє народу, ідучи на внутрішні компроміси із злом та неправдою». Слова які актуальні і сьогодні в нашій дійсності. Після богослужень присутніх привітав зі святом війт. Вказав на велике значення незалежності для кожного народу та на виклики які повстали перед українським народом в наш час.

Цього разу, на пагорбі перед каплицею, прапори тримали молоді мужчини. В минулому варту тримали старожили. Подих київського Майдану докотився до нас?

Після відправ, народ зібрався біля світлиці де продовжилось святкування. Грілювали, співали та роздумували над майбутнім України.

оіл (http://cerkiew.gorowo.pl/)

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK