15 літ єпископського служіння Кир Володимира Ющака

15 літ єпископського служіння Кир Володимира Ющака

«Кожен ювілей у житті єпископа, це важлива хвилина, це проміжний етап на дорозі покликання. Ювілей, це час радості, благодаті. Хлібороб дякує Сотворителеві за плоди землі. З нагоди ювілею дякує наш ювіляр єдиному Архиєреєві за плоди священичого житя, за служіння Церкві та Божому людові».

Цими словами звернувся Перемисько-Варшавський Митрополит Іваан Мартиняк у проповіді і до Владики Володимира Ющака, що відзначав ювілей 15-лiття єпископського служіння у Вроцлавсько-Ґданській єпархії, і до прибулих до вроцлавської катедри єпископів, і до священиків, монахів, монахинь та вірних. Далі Мирополит нагадав присутнім про життєвий шлях Дорогого Ювіляра до священства, а ваідтaк до єпископства. Сказав також про його працю й досягнення на ниві скріплення у вірі та національному дусі довіреній його опіці пастві. Нагадав про новозбудовані й відновлені храми Вроцлавсько-Ґданської єпархії.

У вроцлавській греко-католицькій катедрі, у святковий день 18 червня зійшлися, щоби разом помолитися, достойні гості – Мирополит Перемисько-Варшавський Іван Мартиняк, Владика Петро Крик, екзарх для греко-католиків у Німеччині та Скандинавії, Вроцлавський Мирополит Йосиф Купний, Вроцлавський Митрополит-Сеньйор Кардинал Генрик Ґульбінович, Архиєпископ Мар’ян Ґолембєвський Вроцлавський Митрополит-Сеньйор, єпископ-помічник Вроцлавської Архиєпархії Андрій Сємєнєвський, єпископ-помічник Свідницької єпархії Адам Балабух, владика Євангельсько-Авґсбурґської Церкви Ришард Боґуш. Разом з ними у наміренні Дорогого Ювіляра молилися численно прибулі священики, монахи та монахині й віряни з обох єпархій нашої Церкви Польщі.

Богдан Тхір

(повний репортаж із торжества друкуватиметься у найближчому числі «Благовіста»)

Фото Богдан Тхір

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK