ЗВЕРНЕННЯ ВЛАДИК У ПОЛЬЩІ ПРО МОЛИТВУ ЗА МИР В УКРАЇНІ

ЗВЕРНЕННЯ ВЛАДИК У ПОЛЬЩІ ПРО МОЛИТВУ ЗА МИР В УКРАЇНІ

Перемишль – Вроцлав, дня 1 березня 2014 р.

Всесвітлішим, Всечесним і Високопреподобним Отцям,
Преподобним Монахам і Монахиням та всім вірним
Української Греко-Католицької Церкви у Польщі

Слава Ісусу Христу!
Дорогі Брати і Сестри!

Недавно, бо щойно 18 лютого, у зв’язку з дуже напруженою ситуацією у Києві ми звертались до всіх Вас з черговим закликом до молитви в наміренні України. Всі ми віддихнули з пільгою, коли на вулиці Києва та інших міст України повернув спокій та мир. І коли вже видавалось що врешті минула напруга, тривожні події в Україні знова повертаються і то з несамовитою силою та швидкістю. Цим разом в’яжуться вони з рішенням Російської Думи дати згоду їхньому президенту на військову агресію в Україні. Розуміємо, що може це довести до відкритої війни, яка не конечно мусить обмежуватись лише до кордонів України. Всі ми, з великим переживанням, слідимо все те що діється в Україні, особливо в Криму та в інших містах південно-східної України.
Не тратимо надії на те, що успішно будуть використані всі засоби для мирного врегулювання конфлікту. Віримо, що тим які піднімають рішення в справі евентуальної війни з Україною вистарчить мудрості щоб не втягати Україну, Росію та Європу у збройний конфлікт, який без сумніву принесе багато горя та смерті не тільки в Україні.
Звертаємось до всіх вірних нашої Церкви у Польщі з закликом до усильної молитви за мир в Україні, відсунення загрози війни та кровопролиття та за цілісність українських земель. Просім у Господа мудрості та страху Божого для всіх тих, які буть приймати рішення про мир або війну, щоб вони пам’ятали що беруть на себе відповіальність перед Богом і людьми за кривди та жертви збройного конфлікту.
Звертаємось з закликом до наших священиків додавати у потрійній єктенії молитовне візвання: Ще молимось за мир в Україні, за відсунення загрози війни і кровопролиття, за збереження єдності і соборності української держави та за поєднання народу України.
Великий піст, який розпочинаємо в понеділок, нехай буде для кожного з нас нагодою жертвувати в наміренні миру в Україні свої молитви, та всі постні умертвлення.

+ Благословення Господнє на Вас!

Архиєпископ Іван (Мартиняк)
Митрополит Перемисько-Варшавський

Владика Володимир (Ющак)
Єпископ Вроцлавсько-Ґданський

Владика Євген (Попович)
Єпископ – помічник Перемисько-Варшавської Архієпархії

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK