ВРЦіРО просить про термінову зустріч із Президентом і опозицією

ВРЦіРО просить про термінову зустріч із Президентом і опозицією

Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) закликала припинити насильство в Україні та провести широку зустріч за участю представників Церков і релігійних організацій, опозиції та Президента.
Про це йдеться у комюніке за результатами екстреного засідання ВРЦіРО, яке відбулося 22 січня у Києві.
Уповноважені представники Церков і релігійних організацій гостро засудили «факти вбивств, за які несе відповідальність перед Богом кожен, хто до цього причетний. Нікому не дозволено переступати Божу заповідь „Не вбивай!”».
Вони теж закликали негайно припинити кровопролиття і засудили використання Церков і релігійних організацій в політичних технологіях.
Члени ВРЦіРО просять про термінову зустріч як з Президентом України В. Ф. Януковичем, так і з очільниками опозиції.
Учасники засідання закликали вірних Церков і релігійних організацій України «до посиленої молитви і посту за збереження миру і цілісності Соборної Української Держави».
В екстреному засіданні взяв участь Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ.
Як ми повідомляли, Предстоятель УГКЦ у своєму відеозверненні закликав усіх припинити кровопролиття: «Ніколи насилля не було способом будівництва вільної, незалежної держави, ніколи кровопролиття, коли ми піднімаємо руку брат на брата не зможе примирити сердець і запропонувати якийсь позитивний вихід із тих обставин, у яких ми опинилися».

Департамент інформації УГКЦ

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK