МОЛИТВА НА МАЙДАНАХ УКРАЇНИ

МОЛИТВА НА МАЙДАНАХ УКРАЇНИ

З благословення Блаженнішого Святослава (Шевчука) священики Київської Архиєпархії почергово перебувають на Майдані Незалежності біля польової каплички. До них підходять люди на духовну розмову.
о. Роман роздає образки з молитвою за український народ.
„Просимо Тебе, Царю Небесний, Духу Правди, Любові й Справедливості. До Тебе піднімається наша молитва. Зігрій і просвіти наші уми і серця, показуй нам правильну дорогу в нашій праці для добра свого народу. Благослови наш труд і подай нам братню єдність в усіх зусиллях для щастя нашої Вітчизни і народу та для нового розквіту Христової церкви в Україні. Амінь”.

***

МОЛИТВА ПЕРЕД БЕРКУТОМ
Євромайдан 2013. Отець УГКЦ, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа Ігор Бойко з даху автомобіля співає молитву разом з людьми перед бійцями „Беркуту”

 ***

Вихованці Духовної семінарії співають на Євромайдані

 ***

Духовна та практична підтримка мітингувальників у самому серці столиці
П1425621_706197822732918_260374812_nісля нічного розгону студентів-мітингувальників і численних фактів кричущого порушення прав людей семінарійна спільнота Київської Трьохсвятительської семінарії вирішила підтримати студентський страйк і приєднатись у понеділок, 2 грудня, до акцій протесту на Майдані Незалежності. Після ранкової Літургії і сніданку всі: семінаристи, священики і наші сестри мироносиці – вирушили до центру подій. Разом із нами на майдані були й інші священики та семінаристи з Києва і всієї України.
Перший день пройшов надзвичайно активно. Ми всюди показували, що духовенство і люди – одне ціле. Привертала увагу мітингувальників наша пісня, яка лунала в метро і на вулицях. Люди радісно зустрічали нас на майдані і охоче спілкувалися. Великим свідченням була спільна молитва, яку промовляли зі сцени всі семінарії разом і яка з великим натхненням була сприйнята протестувальниками. Численні вірні нашої Церкви дістали надзвичайне заохочення: з ними на вулицю вийшли їхні священики і семінаристи!
1471382_598540170183799_56790533_nНе можемо не відзначити, з якою відданістю долучалися до волонтерської організації майдану дрогобицькі брати, які, до речі, тут є ще з четверга і зараз чергують вночі. Багато роблять просто небайдужі люди, які допомагають мітингувальникам їжею (напевне, ніхто не був голодний), теплими речами, охороною території від небезпечних гостей, зокрема вночі. Скільки сил, часу і грошей жертвують учасники – довга історія. Та всі люди живуть надією, що їх почують, що кричуще порушення прав людини в їхній Батьківщині буде зупинено, що злочинців нарешті каратиме справедливий суд… Звичайно, успіх залежить від того, скільки нас вийде на майдан, але не тільки. Уся ця ситуація потребує безнастанної молитви за всіх учасників і за успішне й мирне вирішення ситуації. Тож підтримайте нас, будучи разом із нами фізично і молитовно! «Штурмуйте небо молитвами!»
Бр. Олег Климончук, ІІ курс

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK