Посвячення доріжного кільця імені с. Марії Матійчук

Посвячення доріжного кільця імені с. Марії Матійчук

В понеділок 28 жовтня 2013р. в м. Голєньові відбулась виняткова урочистість посвячення доріжного кільця імені с. Марії Матійчук (хресне ім’я – Параскевія,  монаше – с. Димитрія), яка народилася на Західній Україні і там вступила до Згромадження Сестер Служебниць НДМ. В часі воєнних лихоліть, розділяючи долю свого народу, в 1949р. приїхала на ці землі. Майже ціле своє життя с. Димитрія прожила  в Голєньові, де неустанно служила його мешканцям, лікуючи хворих. Отримала дар від Бога, який використовувала, допомагаючи багатьом. Жителі Голєньова з теплотою згадують про с. Марію, про те, що вдень і вночі можна було прийти і просити її про поміч. Місто доцінило вкладений труд і посвяту Сестри, називаючи її іменем кільце.

З нагоди посвячення кільця в римо – католицькому костелі Святого Юрія відслужено Святу Літургію, яку очолив Високопреосвященний Владика Володимир Ющак ЧСВВ. Разом з Владикою співслужили греко та римо-католицькі священики. На торжество приїхали: Головна Настоятелька Згромадження Сестер Служебниць НДМ с. Тереса Слота, Провінційна Настоятелька з України – с. Боніфатія Дяків, Провінційна Настоятелька з Словаччини с. Петра Сичак, Провінційна Настоятелька з Польщі – с. Наталія Маціна, Сестри з різних спільнот, представники влади м. Голєньова та жителі міста.

Цей день, як підкреслив в своєму слові Владика Володимир, став великим не тільки для мешканців міста Голєньова, Згромадження Сестер Служебниць НДМ, а над усе для нашої церкви. В рамах Акції Вісла на ці терени вивезено біля 50 тис. наших вірних. Дякувати Богу ті часи є позаду. Їх слід сьогодні пригадує нам постать с. Марії ( с. Димитрії Параскевії Матійчук). Добро, яке залишила с. Марія, є живим і до нині в пам’яті жителів цього міста. Сьогодні творимо нову дійсність. Завдяки с. Марії вчимося дивитись на себе в дусі християнської любові, взаємної пошани, добачувати добро, яке є в нас і біля нас, нести його до всіх незважаючи на походження та національність.

Молімся за посередництвом с. Марії за нас самих, щоб ми були вільні духом та жили сповнені взаємної пошани.

Фото на  www.goleniow.pl

 

Сестри  Служебниці  НДМ.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK