Перегринація статуї Архангела Михаїла з Гaргано в Пралківцях – оновлено 22 жовтня

Перегринація статуї Архангела Михаїла з Гaргано в Пралківцях – оновлено 22 жовтня

20 жовтня  відбулася Перегринація статуї Архангела Михаїла у Екуменічному Домі Суспільної Допомоги Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії в Пралківцях.
У неділю о год. 12.00 до Екуменічного Дому Суспільної Допомогу принесено статую Архангела Михаїла з римо-католицької парафії Матері Божої Збарської отців Міхалітів у Пралківцях. Сестри Служебниці разом з мешканцями дому суспільної допомоги а також людьми з зовні які прийшли віддати честь і поклін молилися молебнем, акафістом та вервицею адоруючи статую протягом пяти годин.
Статуя була зроблена у 1507р. різьбярем Андрео Цантуццім. Має висоту 130 цм. і є зроблена з білого мармуру. Зображує вона архістратига небесного воїнства у формі римського легіонера, під стопами якого лежить сатана який має лице мавпи, ніхті лева і хвіст змія. Архангел має золоті крила, які були зроблені пізніше з огляду на знищення оригінальних – мармурових. У руці держить він меч готовий до удару. Голова його прикрашена короною а ліва рука золотою брансолетою з зображенням орла.
Ідея створення статуї належала до кардинала Антоніо з Монте Сан Савіно. Санктуарію Архістратига Михаїла було засновано на горі Горгано (Італія) на згадку обявлень які там здійснювалися на прикінці V ст. Є це одинокий у світі храм який не посвячений людською рукою.

Фоторепортаж Сестри Маркіяни

 

Фотогорафії з перебування (останніх 30 хв.) чудотворної
фігури Архангела Михаїла в Екуменічному домі суспільної допомоги в
Пралківцях. Фото Ігор Горків.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK