Перший храмовий Празник у Ґодкові

Перший храмовий Празник у Ґодкові

Цьогорічне свято Покрова Пресвятої Богородиці записане буде „великими буквами” у свідомості грекокатоликів замешкуючих ельблонський повіт і не тільки. Першу Божественну Літургію в зреконструовані Церкві перенесеної з Купної до Ґодкова очолив кир Володимир Ющак єпарх Вроцлавсько-Гданський. Богослужіння розпочались Чином благословення нової церкви для служіння в ній Божественної Літургії. В часі процесійного окруження святині, Владика окропив назовні стіни Йорданською водою а після входу до середени святині освятив храм, престіл та положив антимінс.
Владику хлібом та сіллю на порозі Святині привітали парафіяни котрих родини найбільш трудились в споруджені цієї святині. Наймолодші привітали Владику в середені храму. Після дітей голос забрав парох місця о. митрат Андрій Сорока вітаючи Преосвященнішого Владикку та зібраних гостей на чолі з депутатом РП Мироном Сичом, війтом ґміни Ґодково – Янушем Ґживальським, війтом ґміни Вільчента – Богуславом Щербою. Парох вітаючи всіх прибулих дякував їм за їхню жертвенність, та зусилля вложене в будову храму.
В проповіді Владика кортко розказав про історю Храму та пригадав, що Святиня „прийшла” до переселенців і тепер слід її наповнювати вірними та їхніми молитвами.
У празнику взяло уяасть біля 350 вірних з чого 185 осіб приступило до Тайнства Євхаристії.
Після літургії з артистичною програмою виступив місцевий ансамбль „Нуткі з Ґодкова”.
Для всіх прибулих, вірні парафії з Ґодкова приготували почастунок зі солодкого тіста.

Фото і текст надіслав о. Роман Стороняк

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK