В Ольштинському храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулася інавгурація нового академічного року – 2013/2014

В Ольштинському храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулася інавгурація нового академічного року – 2013/2014

1 жовтня в Ольштинському храмі Покрови Пресвятої Богородиці відбулася інавгурація нового академічного 2013/2014 року. Божественну літургію очолив о. Павло Поточний – сотрудник Ольштинської парафії, у таїнстві покаяння служив о. Станіслав Тарапацький – парох в Ольштинській парафії. Закликом зустрічі і головною темою проповіді служителя були слова „Господь будівничий мойого майбутнього”. Слова побудовані на псальмі 126, Коли не Господь будує дім, даремно трудяться будівничі; коли не Господь береже місто, даремно пильнує сторожа. Даремно встаєте ви рано і лягаєте пізно, їсте хліб, тяжко здобутий, тоді як Господь дає улюбленим Своїм спокійний сон. (Пс. 126, 1-2).

„Якщо для нашої праці, здобуванні знань не знайдемо твердої і певної основи, то наші труди перестануть мати зміст. Бо це що матеріальне проминає. Для нас християн опорою і основою є Ісус Христос, для світу матерії Син Божий є каменем спотикання. Тому так важко світові сприйняти Бога.” – наголосив проповідник. „Повнота об’явлення Бога є у Святій Церкві. Це тут Його зустрічаємо особово, чуємо Його Слово і входимо з Ним в особисті відносини. Беручи участь у Святих таїнствах, як учасники, а не як спостерігачі. Під Хрестом деякі також стояли і дивилися, і це не поміняло їх життя, чекали ще якогось знаку. Інші верталися до дому, б’ючи себе в груди (Лк. 23,49). Ми є живою Церквою і Бог, який в Євхаристії, є Живим Богом. Він є Тим, хто кладе вічне у наші серця і веде нас до вічного. Будьмо уважні до цієї правди у наших щоденних працях, покладім Христа у основ у нашого труду!!!” – сказав о. Павло.

Опісля Божественної Літургії всі присутні молилися Молебень до Пресвятої Богородиці просячи її заступництва перед Господом. Представник студентської молоді зачитав молитву до Богородиці, віддаючи під Покров Божої Матері усіх академічних працівників і студентів.

Наповнивши душу Божою благодаттю, учасники перейшли до парафіяльного залу, на приготовлений парафіяльною радою почастунок. Теплий чай і біґос розігріли тіло. Продовжувалась також зустріч духа. Присутні оглянули уривок фільму – Патріарх Йосиф Сліпий Молитва за Україну, в якому розповідається про прагнення Патріарха Університету і значення науки в народі.

Бажаємо усім науковим працівникам і студентам успішної праці для слави Божої, добра народу і власний пожиток. До зустрічі.

о. Павло Поточний

МОЛИТВА ВІДДАННЯ ПІД
ПОКРОВ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

Згадай, о, всемилостива Діво Маріє,
що від віків не чувано, щоб Ти покинула будь-кого,
що прибігав під твій Покров,
благав Твоєї помочі або просив твого заступництва.
Ведені таким упованням, Діво над дівами і Мати,
удаємось і ми до Тебе, академічні працівники і студенти,
приступаємо і стаємо перед Тобою, зітхаючи, як грішники:
Не відкидай наших слів, Мати предвічного Слова,
а вислухай їх ласкаво і заступайся за нами
у Твого Сина і Господа нашого Ісуса Христа.
Щоб мали ми сили будувати наше життя
на Ньому, і з Ним.
Щоб наша праця і наука були на славу Божу,
добро народу та власний пожиток,
нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK