Святкування храмового празника Воздвиження Чесного Хреста у Гурові Ілавецькому

Святкування храмового празника Воздвиження Чесного Хреста у Гурові Ілавецькому

Святкування храмового празника Воздвиження Чесного Хреста у Гурові Ілавецькому в тому році очолив о. протосинкел Євген Попович з Перемишля. Святкування почались Великою Вечірнєю з Литією в четвер о год. 18.00. Під час Литії вірні перейшли під памятник жертв Акції Вісла де помолились за своїх рідних та мали змогу поставити в їх намірені свічку. Пізніше мала місце процесія кругом святині, опісля вечірні було мировання.
В п’ятницю о год. 10.00 празничну Утреню відслужив ельбльонський декан, о. Ярослав Гостинський.
Божественна Літургія почалась о год. 11.00. Отець мітрат Євген Попович у проповіді пригадав про значення символу хреста у нашому житті. Згадав, що хрест це знак любові Бога до нас всіх, наш провідник, тому треба нам щодня його підносити, похилюватись над ним і відкривати його у своєму житті. Отець мітрат навязуючи до одної з гомілій папи Франциска пригадав постать св. Петра апостола, який щойно перед смертю збагнув, що від свого хреста у житті так насправді втекти неможемо. Хрест є відповіддю на всякі питання нашого життя.
Після Божественної Літургії мала місце несподіванка. Отець протосинкел відімені Архієпископа і Митрополита кир Івана зачитав номінаційні грамоти між іншими отцям деканату ольштинського: о. Юліянові Кравецькому, парохові Бартошиць і Острого Барда, та о. Богданові Ситчику парохові Лідзбарка і Доброго Міста; право носити золотий нагрудний хрест з прикрасами.
Натомість о. декана Івана Лайкоша за його ревну працю митрополит Іван іменував Митрофорним Протоєрейем.
Право носити нагрудний хрест з прикрасами отримали також: о. професор Ярослав Москалик, о. декан Ярослав Гостинський о. Петро Гудко та о. Іван Галушка.
Подяку о. мітрату Євгенові Поповичу за очолення празника склали представники парафіяльної ради: п. Стефанія Онуфреюк і п. Владислав В’єнц.
Опісля подяки мала місце процесія кругом церкви і посвячення води під хрестом.
Присутні на празнику були отці: о. мітрат Євген Попович, о. мітрат Іван Лайкіш, ks. kanonik Józef Gawrylczyk, о. Богдан Винницький, о. Петро Габорчак, о. Григорій Столиця, о. Артур Маслей, о. Юліян Кравецький, о. Богдан Ситчик, о. Ярослав Гостинський, о. Дарій Глінєвич, о. Павло Поточний і о. Богдан Крик.
Для працюючих служилась ще Літургія о год 17.00, на якій Боже Слово виголосив наш дорогий гість, о. Богдан Винницький з Канади.
Дуже дякуємо всім отцям, сестрам монахиням, хористам, нашому семінаристові Ігореві, всім мирянам та молоді за поміч і участь у наших торжествах.
Нехай Всевишній Господь Вам благословить!
о. Богдан Крик

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK