Патріярх Святослав – Глава УГКЦ взяв участь у Всецерковній прощі на гору Явір (проповідь Блаженнішого Святослава)

Патріярх Святослав – Глава УГКЦ взяв участь у Всецерковній прощі на гору Явір (проповідь Блаженнішого Святослава)

Вже з самого ранку на Святу Гору Явір приходили піші прощі з різних куточків Лемківщини. З дальших сторін приїжджали вірні з цілої Польщі, України, Словачини, та з країн зза океану.

Архієпископ Євген Попович – Митрополит Перемисько-Варшавський в супроводі духовенства урочисто привітав прочан, які прийшли пішком на Гору Явір.

Опісля перед святинею на Горі Яві відслужено молебен до Пресвятої Богородиці, який служив отець митрат Юліан Гойняк – синкел Вроцлавсько-Гданської Єпархії.
Коли на Гору Явір прибув Патріярх Святослав – Глава УГКЦ втоді Митрополит і Архиєпископ Євген (Попович) в Супроводі Єпископів, священників і представників вірних вийшли Блаженнішому на зустріч та урочисто Його привітали.

ПРОПОВІДЬ БЛАЖЕННІШОГО СВЯТОСЛАВА НА ГОРІ ЯВІР – 21 липня 2017 р.

Після привітання почалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Глава і Батько УГКЦ Блаженніший Святослав у сослужінні владик: Архиєпископа Євгена Поповича – Митрополита Перемисько-Варшавського, Архиєпископа Івана Бабяка – Митрополита Пряшівського, владикі Володимира Ющака ЧСВВ – Єпископа Вроцлавсько – Гданського, архиєпископа Івана Мартиняка, владикі Дімітріоса Салахаса – вислуженого Апостольського Екзарха Греції, владикі Володимира Груца – єпископа помічника Львівської Архієпархії та представника Польського Єпіскопату владикі Маріяна Ройка та священників з Польщі, України та Словачини.

Після Літургії відбулося освячення джерельної води та ікон Пресвятої Богородиці біля церкви,

Блаженніший Святослав з владиками та священиками урочисто освятив пропам’ятний хрест з нагоди 70-ї річниці акції «Вісла».

Вірні після літургійних відправ довго ще молилися біля каплиці, та черпали освячену цілющу воду та поверталися до своїх домів.

о. Богдан Степан

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK