ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ В ПЕРЕМИШЛІ

ВОСКРЕСІННЯ ХРИСТОВЕ В ПЕРЕМИШЛІ

Цьогорічні Великодні богослуження у Перемишлі розпочалися в Катедральному соборі св. Івана Хрестителя о год. 7.00. Після відслуження Надгробного і покладення Плащаниці на престолі, під святковий дзвін катедральних дзвонів і спів стихири «Воскресіння твоє, Христе Спасе…» священнослужителі, вийшли перед церковні двері. Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Євген Попович, тримаючи лівою рукою хрест, а правою – кадильницю, кадячи церковні двері, розпочав Воскресну Утреню виголосом: «Слава Святій…». Після відспіваного на переміну з хором тропаря «Христос Воскрес» і стихир, Архиєрей тричі вдарив хрестом у двері і, відчинивши їх, увійшов до храму.
Утренєю, яку очолював Митрополит і Архиєпископ Євген Попович, розпочався Світлий Празник Воскресіння Господнього у Перемишлі.
Головна Свята Літургія транслювалася в програмі RADIO RZESZÓW. Співслужили отці: отець митрат Богдан Степан, отець Роман Коцуровський, протодякон Володимир Качмар. Підчас Архієрейської Божественної Літургії Архиєпископ Євген виголосив урочисту проповідь.
На закінчення Служби Божої Високопреосвященний Архиєпископ і Митрополит Євген поблагословив і покропив артос – який будуть роздавати вірним у Томину Неділю – паски і великодні страви, а також склав усім святкові вітання.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK