У Перемишлі, молитвою вшановано пам’ять жертв голодоморів в Україні

У Перемишлі, молитвою вшановано пам’ять жертв голодоморів в Україні

Увечері, 26 листопада о 17 годині, в Соборі Святого Івана Хрестителя відслужено панахиду за жертви голодоморів в Україні, які пройшли в роках 1921-1923, 1932-33 та 1946 – 1947. Панахиду очолив владика Петро Крик у співслужінні  о. митрата Богдана Степана – пароха, отеця дра Миколая Костецького – канцлера, отець отця Івана Тарапацького – декана, отеця Христофора Блажеєвського, отця Богдана Крика – пароха Жешова, отця ігумена Дмитра Гарасима, отеця Романа Коцуровського, отця Мєчислава Русіна з пароха латинської Катедри, отця Лукаша Ястшембскєґо та диякона Сергія Касянчука. Проповіль виголосив архиєпископ Іван Мартиняк.
Перед панахидою молодь з Української Школи приготовила програму про голодомор на Україні.
Після молитов в Соборі духовенство та вірні процесійно вийшли на прицерковну площу до пам’ятника жертвам Голодомору. Під звуки дзвону Івана усі запалили свічку в пам`ять жертв Голодомору в Україні.
В молитвах за жертви голодоморів в Україні взяли участь вірні Перемишля, Генеральний Кнсул України з Любліна Артем Валах, Почесний Консул України в Перемишлі Олександр Бачик, представники підкарпадського воєвідства, Перемиського Повіту та міста Перемишля, вчителі та молодь української школи і представники усіх суспільно-культурних організацій.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK