На Синоді Єпископів привітали цьогорічних ювілярів

На Синоді Єпископів привітали цьогорічних ювілярів

Традиційно під час засідань Синоду Єпископів УГКЦ, який триває в Перемишлі (Польща), відбувся вечір ювілярів.

Під час цієї події Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав разом із іншими владиками Синоду вітають один одного із ювілеями, які припали на цей рік. Серед цих знаменних дат окремо відзначають ювілеї від дня народження, від дня священничих свячень та від дня єпископської хіротонії.

Зокрема, найбільший ювілей цьогоріч відзначає єпископ-емерит Михайло Вівчар – 90-річчя. Найбільший ювілей священничих свячень, а саме 70-річчя, – владика Василь Лостен, а з дня єпископської хіротонії – 25 років – архиєпископ і митрополит Вінніпезький Лаврентій Гуцуляк.

Деякі владики цьогоріч мають нагоду святкувати два ювілеї. До прикладу, архиєпископ і митрополит Львівський владика Ігор Возьняк відзначає 70-річчя та 20 років єпископської хіротонії, а владика Даниїл Козлинський, єпарх Буенос-Айреський, – 70-річчя та 15 років єпископської хіротонії.

Вітають також традиційно священників, які входять до Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ.

Цьогорічний вечір ювілярів відбувся у монастирі Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії в м. Перемишлі. Дім Божого Провидіння сестер служебниць у Перемишлі існує з 1991 року. Це дім, у якому кандидати до богопосвяченого життя проходять новіціат, де люди, які хочуть присвятити своє життя Богові, роблять перші кроки релігійного життя. Протягом року сестри організовують реколекції для дітей, молоді та сімей. Це особливе місце молитви та споглядання.

Впродовж вечора Блаженніший Святослав привітав кожного ювіляра, вручивши пам’ятний дарунок, а також передав вітання співбратам у єпископстві, які відсутні на Синоді.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK