«Великодня пачка для України»

«Великодня пачка для України»

Всечесні Отці
Дорогі у Христі Сестри і Брати

 Слава Ісусу Христу!

 24 лютого 2022 року Російська Федерація вторгнула з війною на нашу землю. Мета Росії Путіна — на основі того, що бачимо — це фізичне знищення України. Але Україна по-геройськи захищає свою землю та життя всіх своїх громадян. На жаль, у війні страждають найслабші: діти, жінки, особи похилого віку; в багатьох регіонах, огорнутих воєнними діями, починає бракувати основних продуктів, потрібних до життя.

Багато парафій нашої архиєпархії спонтанно включилося в несення помочі постраждалим від війни: чи через збірку гуманітарної помочі та її передачу в Україну, чи через несення помочі воєнним біженцям, які в Польщі шукають захисного місця від російських бомб. Перед нами Пасхальні свята, і дуже хочеться, щоб гарматні постріли втихли, та щоб наново зацарював мир під українським небом. Але навіть якщо це станеться, залишиться нужда та зруйновані міста й села; залишиться біль в серцях постраждалих від лютої ненависті ворога.

Відповідаючи на заклик Карітас Польща, яка проводить акцію «Великодня пачка для України», запрошую всі наші парафіяльні спільноти та родини приєднатися до цієї акції. Мета цієї акції полягає в тому, щоб кожна родина в нашій архиєпархії приготовила пачку з харчовими продуктами тривалого зберігання та речами першої необхідності для родини в Україні. Вага одної пачки не може бути більшою, ніж 18 кілограмів. Приготовані пачки прошу приносити до Ваших парафій до Квітної Неділі, тобто до 17 квітня. Відтак отці парохи привезуть пачки з парафій до Перемишля, щоб одним зорганізованим транспортом  перевезти їх в Україну та передати визначеним єпархіям, які розділять наші «Великодні пачки для України» поміж найбільш потребуючими.

Заохочую всі наші родини включитися в цю благородну акцію, щоб подати допоміжну руку нашим найбільш постраждалим від війни родинам в Україні.

З архиєрейським благословенням та молитвою,

+ Євген Попович
Арх. Митрополит Перемишльсько – Варшавський

Перемишль, 2022-03-27
Вих. 234/ІІІ/2022

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK