Молитви за мир в Україні – Варшава

Молитви за мир в Україні – Варшава

Дня 2 березня 2022 р. Б., в середу званою в Римо-Католицькій Церкві „попільною”, в костелі Божого Провидіння (Opatrzności Bożej), що у Варшаві спільно молилися про мир в Україні. Святу Месу очолив ксьондз кардинал Казімєж Нич та співслужило 16 священиків обох обрядів. Від УГКЦ було 4 варшавських священиків: о. Богдан Круба, о. Петро Кушка, ЧСВВ, о. Марек Бляза, ТІ та о. Роман Гладій.
„Три головні справи на час Великого посту – це молитва, милостиня і піст. Проте ніхто не сподівався, що цього року ми жертвуватимемо ці справи в наміренні миру у світі, а особливо на нашому континенті, бо чудово розуміємо, що страждання українського народу є терпінням заступницьким, тобто за усіх нас”, зауважив кардинал Нич.
„Хочемо вам з цілого серця подякувати, що ви з нами в часі нашого благання, розпачливого волання, котре сьогодні підносимо до Неба, коли бомбардовані наші міста і села, коли горять Харків, Київ, Маріуполь, Житомир, Суми та багато інших міст, коли бомби розривають наших братів та сестер, наших дітей”, в подячному слові сказав о. Богдан, парох греко-католицького храму бл. вл. Миколая Чарнецького та закликав всіх молитися до Богородиці в іконі Ченстоховській.
Фото і текст: Віталій Бойко

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK