СТРІТЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА У ПЕРЕМИШЛІ

СТРІТЕННЯ ГОСПОДА БОГА І СПАСА НАШОГО ІСУСА ХРИСТА У ПЕРЕМИШЛІ

Сьогодні припадає празник Стрітення Господа нашого Ісуса Христа, який завершує різдвяний цикл. Нагаадує пожертвування Ісуса Господеві та пророцтво праведного Симеона, відкриваючи шлях, що веде до Пасхи.
Також починаючи від 1997 року, з ініціативи святого Папи Івана Павла ІІ, того дня відзначається Всесвітній день богопосвячених осіб.
Сьогодні, у цей день, у Перемиському Соборі особливо лунали молитви за покликання до богопосвяченого життя. Богослужіння очолив і проповідь виголосив Митрополит і Архиєпископ Євген (Попович). Співслужили у Святій Літургії отці: отець митрат Богдан Степан – протосинкел, отець др Микола Костецкі – канцлер. Після Служби Божої Архиєпископ Євген спільно з отцями освятили свічки, які вірні принесли до храму, як знак Світла Христового, яке має супроводжувати вірних у щоденному житті.
У Соборі разом з Митрополитом молилися сестри з Перемиських згромаджень. Архиєпископ Євген відмовив молитву за віх сестер і монахів.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK