БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ ВЛАДИК ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ У РИМІ

БОЖЕСТВЕННА ЛІТУРГІЯ ВЛАДИК ПЕРЕМИСЬКО-ВАРШАВСЬКОЇ МИТРОПОЛІЇ У РИМІ

В неділю 17 жовтня правлячі владики всіх трьох єпархій Перемисько-Варшавської митрополії відслужили Божественну Літургію в каплиці Української Колегії св. Йосафата у Римі, де навчаються семінаристи УГКЦ з України та інших країн світу, в тому також з Польщі. Владики прибули до Риму у зв’язку з традиційною прощею ad limina apostolorum, тобто до Апостольських порогів. В найближчих днях єпископи будуть молитись у чотирьох Базиліках Риму, відвідають Римські Дикастерії а в четвер візьмуть участь в приватній аудієнції у Папи Франциска.

Божественну Літургію у семінарійній каплиці очолив митрополит Євген Попович, який в минулому також був студентом в цій Колегії. Проповідь виголосив владика Вроцлавсько-Кошалінський Володимир (Ющак). Від вересня цього року Українська греко-католицька Церква в Італії послуговується новим, тобто григоріанським календарем. Нав’язуючи до притчі про сіяча з ХХІ Неділі після Зіслання Святого Духа, владика Володимир звернув увагу на обов’язок і потребу бути сьогодні сівачами Божого Слова. Це покликання, яке стоїть сьогодні перед кожним єпископом та священником, але також перед кожним мирянином, який має свідчити про Христа своєю християнською поставою. Проповідування Божого Слова стає важливим особливо в наших часах, коли цього слова потребують мільйони емігрантів з України, розсіяних по цілому світі. Потребує його також дуже сьогоднішній зляіцизований а навіть також й ворожий християнському переданню, світ. Тому духовні особи зобов’язані дуже серйозно та відповідально підходити до місії проповідування Доброї Новини. Студенти Колегії вже в часі студій зобов’язані ревно підготовлятись до цього завдання, яке колись повинно стати їхнім «щоденним хлібом».

На завершення Божественної Літургії відспівано митрополитові Євгенові Многая літа з нагоди 35-ліття священничих свячень, яке виповнюється власне сьогодні.

Редакція https://cerkiew.net.pl

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK