ДВАДЦЯТЬ РОКІВ ТОМУ ПАПА РИМСЬКИЙ ВІДВІДАВ УКРАЇНУ

ДВАДЦЯТЬ РОКІВ ТОМУ ПАПА РИМСЬКИЙ ВІДВІДАВ УКРАЇНУ

У днях 23-27 червня 2001 р. відбувався державний візит Папи Римського Івана Павла ІІ в Україну на запрошення українського уряду і католицьких ієрархів. Папа відвідав Київ та Львів.

Під час Божественної Літургії на львівському іподромі (27 червня) Папа проголосив блаженними УГКЦ 28 мучеників за віру Христову.

З прощальної промови Івана Павла ІІ у Львові: «Дякую тобі, Україно, що оборонила Європу своєю невтомною та героїчною боротьбою проти загарбницьких орд… Нехай Господь дасть мир тобі, український народе, бо ти з наполегливою і одностайною відданістю нарешті привернув собі свободу й розпочав віднаходити своє істинне коріння та докладаєш великих зусиль, щоби стати на шлях реформ і дати всім можливість жити та сповідувати власну віру, власну культуру й власні переконання в рамках свободи та справедливості…

Молю Всемогутнього Бога, щоб благословив тебе, український Народе, і щоб зцілив усі твої рани. Його велика любов нехай наповнить твоє серце і нехай провадить тебе у третє тисячоліття християнства до нового майбутнього. В ім’я Отця і Сина і Святого Духа!».

Підготував: Б. Тхір

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK