РОБОЧА ЗУСТРІЧ ІЄРАРХІВ УГКЦ У ПОЛЬЩІ

РОБОЧА ЗУСТРІЧ ІЄРАРХІВ УГКЦ У ПОЛЬЩІ

Вперше, по довшому часі з огляду на пандемію, зібралися на робочу зустріч Владики УГКЦ у Польщі. Очолив зустріч Високопреосвященний Архиєпископ Євген Попович – Митрополит Перемисько-Варшавський. У зустрічі взяли також участь: Преосвященний Владика Володимир Р. Ющак ЧСВВ – Єпарх Вроцлавсько-Кошалінський, Преосвященний Владика Аркадій Трохановський – Єпарх Ольштинсько-Ґданський, який вперше взяв участь у зустрічі у такому ранзі, після єпископської хіротонії у січні 2021 року. В зустрічі також взяли участь: о. Миколай П. Козіцький ЧСВВ – Протоігумен, представники єпархіальних консисторій, які прибули з Владиками.

Зустріч проходила у монастирі Отців Василіян у Варшаві. Під час зустрічі обговорено ряд важливих справ, пов’язаних з реалізацією душпастирського плану на 2021 рік, який з огляду на епідемію необхідно модифікувати. Важливими пунктами плану є відзначення ювілею 25-ліття піднесення до гідності Архиєпархії колишньої Перемиської єпархії, утворення Вроцлавсько-Ґданської єпархії і Перемисько-Варшавської митрополії. Важливою подією для вірних у Польщі є 300-річчя присутності Отців Василіян у Варшаві. Важним завданням для Владик, духовенства і вірних у  цьому році, якщо дозволить ситуація, буде проведення ІІ Сесії Митрополичого Собору, а також проведення І Сесії Синоду єпископів УГКЦ у Польщі.

о. Микола Костецький

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK