XXI Oгляд Релігійної Творчості відбувася у форматі on-line

XXI Oгляд Релігійної Творчості відбувася у форматі on-line

В суботу 12 грудня з год. 11:00 приходство парафії Воздвиження Чесного Хреста в Гурові Ілавецькому замінилося в студію телебачення з якого відбулась трансляція Огляду.

Пандемія covid 19 міцно позначилася на катехизації в цьому шкільному році. Вплинула також на рішення провести черговий Огляд у форматі on-line. Однак, коли школи перейшли на дистанційне навчання здавалося, що і ця формула не спрацює. Катехити не могли зібрати дітей для своїх програм. Ті, які підготовили завдання раніше, були однак дбайливо запобігливими. 

Заздалегідь на Огляд катехити надіслали 9 фільмів, це: с. Йосифа Родич з Бань Мазурських, с. Олена Манькут з Венгожева і Круклянок, с. Францішка Саламашек з Гіжицька і Позезджа, п. Єва Клек з Кентшина, с. Дам’яна Вільховська і Надія Ортинська з Гурова Ілавецького, с. Юлія Ясенитська з Лєлькова і о. Роман Стороняк з Моронга-Орнети-Годкова.

Тема Огляду: «Я завжди і всюди з Церквою» ставила перед катехитами вимогу вказати на цінність Церкви як храму, Церкви як спільноти, Церкви як засобу на шляху спасіння християнина. Як справилися з тим завданням поодинокі групи, залишаю для особистої оцінки глядача.

Катехити, це не фільмові сценаристи, режисери чи оператори камери. Однак їх відвага та сміливість з якою реалізували свої проекти заслуговує на признання.

Сюжет про Огляд здіймало TVP3 Olsztyn. Буде його можна побачити у вівторок о 18:30.

Від організаторів сердечно дякую катехитам та учням за підготовку програм. Дякую батькам та персоналу технічному, який допомагав катехитам в здійманню фільмів. Надіюся з Вами, що черговий Огляд відбудеться стаціонарно і через нашу присутність будемо могли знов відкривати багатство яким є спільнота-Церква.     оіл

Огляд можна оглянути за адресою:

 

https://www.youtube.com/watch?v=eCxG_7Z5B5c&t=7s

 

http://www.cerkiew.gorowo.pl/2-uncategorised/399-xxi-o-on-line

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK