Архиєпископ Євген Попович у Соборі в Перемишлі очолиив Святу Літургію з нагоди нового навчального року

Архиєпископ Євген Попович у Соборі в Перемишлі очолиив Святу Літургію з нагоди нового навчального року

У вівторок, 1 вересня о год. 8.00, в Архікатедральному Соборі Святого Івана Хрестителя у Перемишлі служилася Божественна Літургія у наміренні учнів та вчителів, які цього дня розпочали черговий рік навчання. Божественну Літургію очолив Архиєпископ  Євген Попович – Митрополит Перемисько-Варшавський, співслужили: отець митрат Богдан Степан – парох, отець Павло Шади – катехит української школи ім. отця М. Шашкевича.  Сповіддю служив  отець канцлер Микола Костецький.  Літургію співав хор дітей, яких підготувала сестра катехитка Даниїла Шумна.
Цьогорічний початок навчального року винятково трудний,  для дітей та молоді, особливо для батьків та вчителів.
«Навчання в школі  в часі епідемії коронавіруса є серйозним викликом для всіх нас, тому прошу Вас, дорогі діти, будьте обережні та дотримуйтеся всіх санітарних вимог. В цей спосіб збережемо безпеку у школі,  наше здоров’я та здоров’я наших родин, друзів та знайомих» – сказав архиєпископ Євген під час проповіді.
Митрополит  Євген пригадав, що в українських наших школах, а там де іх не має  в пунктакх при польських школах, вже 30 – тий рік наші діти мають змогу навчатися  релігії. Сказав: «користайте з навчання релігії,  щоб зміцнювати любов до нашої Української – Греко- католицької Церкви».
Архиєпископ  звертаючись до катехитів просив: «докладіть максімум зусиль, щоб наші діти, окрім знання, з рідної школи винесли також любов до Господа Ісуса Христа, Пресвятої Богородиці та до нашої Церкви».
У своїй проповіді Митрополит  висловив свої бажання, вчителям, працівникам адміністрації школи, дітям, батькам: «щоб Господь Бог наділив Вас силою та витривалістю, щоб щасливо перейти випробування і подолати всякі труднощі, які несе епідемія коронавіруса».
На закінчення Архиєпископ сказав: «Нехай Пресвята Богородиці з Кальварії – присутня в іконі  в нашому Соборі, всіх Вас оберігає від всякого лиха та хоронить під своїм святим омофором».
Після завершення Літургії Архиєпископ поблагословив  і покропив усіх присутніх  свяченою водою.
Після молінь у храмі слово взяв директор Української Школи ім. отця  М. Шашкевича Петро Піпка, який поінформував  батьків та молодь і дітей про функціонування школи в час пандемії коронавіруса.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK