Лист Святішого Отця до всіх вірних на травень 2020

Лист Святішого Отця до всіх вірних на травень 2020

Папа Франциск написав до вірних листа з нагоди місяця, присвяченого особливій молитві до Пресвятої Богородиці, заохочуючи до проказування молитви на вервиці та запропонувавши дві окремі молитви.

Читай також

Молитви до Богородиці, які Папа пропонує вірним на травень

Дорогі брати й сестри,

вже наближається місять травень, під час якого Божий люд з особливою наполегливістю виражає свою любов і набожність до Діви Марії. Існує традиція протягом цього місяця молитися Розарій вдома, у сім’ї. Йдеться про вимір, отой домашній, який обмеження, пов’язані з пандемією, “примусили” наново оцінити також і з духовної точки зору.

Отож, я подумав, що варто заохотити всіх наново відкривати красу молитви на вервиці вдома протягом місяця травня. Це можна робити разом, або ж особисто; самі обирайте як, відповідно до обставин, цінуючи обидві можливості. Однак, у будь-якому випадку, існує секрет для того, щоб так чинити: простота; й не є важко знайти, також і в інтернеті, добрі схеми молитви, щоб їх дотримуватися.

Крім того, пропоную вам тексти двох молитов до Богородиці, які можете проказувати наприкінці Розарію, які я сам проказуватиму протягом травня, духовно єднаючись з вами. Додаю їх до цього листа, аби вони були доступними для всіх.

Дорогі браття й сестри, спільне споглядання обличчя Христа разом із серцем Марії, нашої Матері, ще більше згуртує нас в одну духовну родину та допоможе здолати це випробування. Я молитимуся за вас, особливо, за тих, які найбільше страждають, а ви, будь ласка, моліться за мене. Дякую і від щирого серця вас благословлю.

Рим, базиліка Святого Івана на Латерані,
25 квітня 2020
Свято святого євангелиста Марка

25 квітня 2020, 12:01

РАДІО ВАТИКАН

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK