ПИСАННЯ ІКОН – ФОРМА ПРОСЛАВЛЕННЯ БОГА

ПИСАННЯ ІКОН – ФОРМА ПРОСЛАВЛЕННЯ БОГА

У неділю, 2 лютого, під час Божественної Літургії урочистим посвяченням ікон закінчився шостий курс писання ікон. Вже традиція, що на другому тижні зимових канікул в грецько-католицькій парафії в Ольштинi відбуваються щороку іконописні майстер-класи для молоді та студентів. Цього року почесний патронат взяли Вармінсько-Мазурський воєвода Артур Xоєцкi та маршалек Вармінсько-Мазурського воєводства Густав Марек Бжезін, які підтримали цю подію, що пропагує мультикультуралізм нашого міста та регіону i разом із канцелярією Президента Республіки Польща фінансували призи для учасників курсу.

Протягом п’яти днів молоді люди стояли перед важким завданням, написати ікону „Покрови Пресвятої Богородиці”. Вибір не був випадковим, адже він згадал про святкування сорокаріччя греко-католицької парафії в Ольштині та 20-ту річницю існування храму, присвяченого покровительці Покрови Пресвятої Богородиці.

Учасники майстер-класiв використовували давню техніку писання іконок – яєчну темперу на основі природних барвників. За шість років цю техніку засвоїлo понад шістдесят молодих людей з Ольштина та околиць.

Цього року майстер-класи провaдила сестра Олена Манькут СНДМ з Крукланoк, співпрацюючa з Івоною Паславською-Кірціо, яка впродовж останніх п’яти років проводила майстер-класи в Ольштинській парафії. Ініціаторoм та організаторoм майстер-класів вже шість років є Іван Курий, – заступник голови парафіяльної ради. Цього року крім молоді парафіяни мали можливість писати ікони. Дивіться фотогалерею на веб-сайті парафії Ольштин: www.cerkiew.olsztyn.pl.

Фото: Іван Курий

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK