У Перемишлі, 23 листопада, відбулися молитви за жертви голодоморів в Україні

У Перемишлі, 23 листопада, відбулися молитви за жертви голодоморів в Україні

Сьогодні увечері, о 17 годині, в Соборі Святого Івана Хрестителя відслужено панахиду за жертви голодоморів в Україні, які пройшли в роках 1921-1923, 1932-33 та 1946 – 1947. Перед спільними молитвами артистичну програму виконала молодь з Української Школи ім. отця Маркіяна Шашкевича, під кіеривництвом вчителів Оксани Кахнич, Павла Ломача та катехита отця Павла Шадого. Молодь згадувала і приближила трагедію, яку переживав український народ. Опісля панахиду очолив Архиєпископ Іван Мартиняк, співслужили: архиєпископ Юзеф Міхалік –латинського обряду, о. митрат Богдан Степан – парох, о. Іван Тарапацький – декан перемиський, о. Павло Рогунь – економом, отець Христофор Блажеєвський – парох Ярослава, отець Дмитро Гарасим – ігумен ЧСВВ у Перемишлі, Марцін Віль – Парафія Архікатедральна латинського обряду.
Після молитов в Соборі духовенство та вірні процесійно вийшли на прицерковну площу до пам’ятника жертвам Голодомору. Під звуки дзвону Івана, усі запалили свічку в пам`ять жертв Голодомору в Україні.
В молитвах за жертви голодоморів в Україні взяли участь вірні Перемишля, був присутній почесний консул України в Перемишлі Олександр Бачик, віцестароста Перемиський Марек Кудла, директор Української Школи Петро Піпка та Перемишляни, вірні з сусідних парафій і представники усіх суспільно-культурних організацій. До учасників молінь листа написав Генеральний Консул України в Любліні Василь Павлюк та презиидент міста Перемишля Войцєх Бакун, яких зачитав отець парох Богдан Степан.
Панахиду співав Кафедральний хор під диригуванням Ярослава Вуйціка.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK