МИТРОПОЛИЧІ ЗБОРИ У КРАКОВІ

МИТРОПОЛИЧІ ЗБОРИ У КРАКОВІ

Вчора 13 листопада 2019 року в парафіяльних приміщеннях церкви Воздвиження Чесного Христа в Кракові відбулися чергові митрополичі збори за участю двох правлячих Архиєреїв: Високопреосвященного Євгена Поповича, Митрополита Перемисько-Варшавського і Преосвященного Володимира Ющака, Єпарха Вроцлавсько-Ґданського. Разом з Владиками у зборах взяли участь: о. Богдан Панчак, Ректор Люблінської Греко-Католицької Cемінарії,  працівники Митрополичої і Єпархіальної консисторій. Зустріч розпочалась спільною молитвою, після якої Митрополит Євген ознайомив присутніх з протоколом попередніх зборів і представив заплановані теми обговорення.

Першою була тема приготування до спільного Єпархіального Собору, який відбудеться 29 квітня-2 травня 2020 року у Перемишлі. Владика Євген представив для обговорення робочий план перебігу собору, а також визначено основні організаційні пункти у цьому плані.

Учасники зборів проаналізували  дотеперішній стан перекладів польською мовою Літургії, Требника і Катехизму УГКЦ «Христос наша Пасха». Праці над цими перекладами перебувають у фінальній стадії. Отець Ректор Богдан Панчак дав звіт про діяльність Люблінської Греко-Католицької Cемінарії.

Наступним пунктом обговорення був душпастирський план спільних заходів на найближчий 2020 рік. Важлими моментами наших спільних святкувань будуть святкування у Хшанові, на Горі Явір, на «Лемківській Ватрі», у Білому Борі, а також відзначення 300 ліття Замойського Собору. Важливою подією у житті нашої Церкви буде VII Сесія Патріаршого Собору, який відбудеться 26-29 серпня 2020 року у Львові. Делегати від Митрополії на Патріарший Собор будуть вибрані у травні на Єпархіальному Соборі.

Прес відділ Перемисько-Варшавської Архиєпархії

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK