СВЯЧЕННЯ У ЛЮБЛІНСЬКІЙ СЕМІНАРІЇ І ВАРШАВІ

СВЯЧЕННЯ У ЛЮБЛІНСЬКІЙ СЕМІНАРІЇ І ВАРШАВІ

10 листопада 2019 р. Б. відбулися Нижчі Свячення у Люблінській Митрополичій Греко-Католицькій Духовній Семінарії. Чин поставлення звершив Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавської Архиєпархії УГКЦ – Владика Євген (Попович).

Свячення читця, співця, свічконосця прийняв брат-семінарист четвертого курсу – Григорій Шумада. Піддияконські свячення прийняли брати-семінаристи п’ятого курсу навчання: Дмитро Федлюк, Віталій Бойко, Володимир Алфавіцький.

Віце-ректор семінарійної спільноти о. Богдан Панчак на початку привітав Високопреосвященного Владику Євгена, ректора Пряшівської Духовної Семінарії о. Vladimírа Sekera Mikluša, о. духовного Jozefа Harvilkа та братів семінаристів, що прибули зі Словаччини, щоб розділити разом із нами цю радість. На урочистостях були також присутні брати римо-католики, молодь з Товариства «Обнова» та хресні батьки Григорія: пані Юстина та пан Іван.

Митрополит Євген у проповіді розповів про „зерно яке падає на добру землю, яким є Боже слово, щоб брати, які прийняли свячення насамперед навчились відкривати своє серце на Його Слово, щоб ішли і голосили Його Волю”. Архиєпископ і Митрополит після Літургіїї привітав усіх, а передусім братів, які прийняли свячення з важливим кроком, котрий передує священству і побажав витривалості, щирої молитви та щоденної праці над собою. Дякуємо Господу за можливість молитися та поширювати Його Любов у світі.

Наступного дня у парафії Блаженного Владики Миколая Чарнецького у Варшаві відбулися ієрейські свячення диякона Романа Коцуровського, яких уділив Високопреосвященніший Архиєпископ Євген.

Ігор Процик

ІІІ курс Духовної Семінарії у Любліні

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK