Храмовий празник в Гаях та ювілей 25 – ліття парафії і 20 – ліття освячення храму.

Храмовий празник в Гаях та ювілей 25 – ліття парафії і 20 – ліття освячення храму.

28 серпня у селі Гаї (Перемиський деканат) відбувся храмовий празник Успення Пресвятої Богородиці та Ювілейні святкування 25 ліття засновання парафії (1994) і 20 – ліття освячення новозбудованого храму (25 вересня 1999 року). Парохом і організатором відпустових і ювілейних урочистостей був отець парох Павло Рогунь – економ Архієпархії. Урочистості очолив Архиєпископ і Митрополит Євген Попович. В урочистостях взяли участь отці: отець митрат Богдан Степан – протосинкел та отець протоієрей Іван Тарапацький – Декан Перемиський. У храмі відслужено Молебень до Пресвятої Богородиці, пізніше Святу Божественну Літургію. Традиційно відбувся обхід з іконою Успення Пресвятої Богородиці та освячення води біля місійного Хреста, а також освячення квітів в день свята. Опісля відбулася спільна зустріч і почастунок в домівці парафіян з Ахиєпископом Євгеном.

 

Минуло 20 років – спомин про подію освячення храму Успення Пресвятої Богородиці у Гаях Митрополитом Іваном Мартиняком 25 вересня 1999 року. Фотографії з архіву отця Богдана Степана.

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK