ПОТРІЙНИЙ ЮВІЛЕЙ ВЛАДИКИ ІВАНА МАРТИНЯКА

ПОТРІЙНИЙ ЮВІЛЕЙ ВЛАДИКИ ІВАНА МАРТИНЯКА

У святковий день Різдва пророка Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана у Катедральному храмі Перемишля відзначали  потрійний ювілей Високопреосвященного Архиєпископа Івана Мартиняка: 80-ліття від дня народження, 55-ліття священства і 30-ліття єпископської хіротонії. Головні Служителі і співслужителі процесійно перейшли з приміщень Консисторії до Катедрального собору де їх привітав Парох о. митрат Богдан Степан – Протосинкел Перемисько-Варшавської Архиєпархії.  Очолив Боголуження Ювілят – Високопреосвященніший Владика Іван у співслужінні з Архиєпископом і Митрополитом Іваном Баб’яком зі Словаччини, Єпископом Володимиром Ющаком – Єпархом Вроцлавсько-Ґданський, який виголосив гомілію. У святкуванні взяли участь владики: Петро Крик – Апостольський екзарх для українців греко-католиків у Німеччині та Скандинавії, Ярослав Приріз – Єпарх Самбірсько-Дрогобицький, Василь Івасюк – Єпарх Коломийський, Володимир Груца – Єпископ-помічник Львівської архиєпархії, Станіслав Ямрозек –  Єпископ-помічник Перемиської архидієцезії, владики емерити: Архиєпископ Юзеф Міхалік, Єпископ Антоні Пацифік Дидич, омофорний архимандрит о. Ян Сергій Гаєк – Апостольський візитатор для греко-католиків Білорусії, Протоігумен Отців Василіян у Польщі – ієрм. Козіцький Петро Миколай ЧСВВ, духовенство греко і римо-католицьке з Польщі, України, Білорусії, Словаччини, жіночі монаші згромадження у Польщі на чолі з Провінційною Настоятелькою Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії с. Наталією Маціною.

На початку Літургії, після слів привітання гостей, о. митрат Богдан Степан зачитав привітальні грамоти для Владики Ювілята від Святішого Отця Франциска і Блаженнішого Святослава. У проповіді владика Володимир звернув увагу на життєвий і священичий шлях Владики Івана, а також важливість його єпископського служіння у відродженні  парафіяльного життя на цих землях.

На закінчення Богослуження Владика Іван подякував всім, хто був на його життєвій дорозі священичого і єпископського служіння,  а також всім присутнім на сьогоднішньому святі. Свої вітання і  побажання склали делегації: Парафіяльної Ради, Школи ім. о. Маркіяна Шашкевича у Перемишлі, Марійської Дружини, Митрополичої Консисторії, Генеральний Консул України в Любліні Василь Павлюк, представники Воєводи і Маршалка Підкарпатського воєводства, представник Президента міста Перемишля і п. Роберт Хома з Дружиною. Многолітсвієм для Церковної Влади, Ювілята і  співом церковного гімну України «Боже великий, єдиний» закінчилися ювілейні святкування у Греко-Католицькому Катедральному храмі св. Івана Хрестителя у Перемишлі.

Пресслужба Перемисько-Варшавської Архиєпархії

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK