ДЕНЬ ХВОРОГО В ПЕРЕМИШЛІ

ДЕНЬ ХВОРОГО В ПЕРЕМИШЛІ

У третю неділю після Пасхи, яка називається Неділею розслабленого, Українська Греко-Католицька Церква відзначає День хворого. Пов’язані з цим заходи мають на меті привернути увагу християнської спільноти та усього суспільства до хворих людей, їх родин та до тих, хто полегшує їхні страждання, зокрема – медичного персоналу та волонтерів.

Цього року День хворого припав на неділю 19 травня. В цей день в парафіях Перемисько-Варшавської Архиєпархії після Служби Божої бажаючі мали змогу приступити до Тайни Святого Єлеопомазання. У Катедральному храмі Божественну Літургію очолив Високопреосвященний Архиєпископ Євген Попович, Митрополит Перемисько-Варшавський. У своєму слові Владика звернув увагу на значення для нашого спасіння тих випробувань, які переживаємо в наших хворобах і терпіннях, які мали б зміцнювати нашу віру і надію, провадити до цілющого уздоровлюючого джерела – Святих Таїнств, якими обдаровує нас Спаситель.

Після Літургії Митрополит Євген уділив немічним, хворим і похилих віком парафіянам Тайну Хворих, які в цей день прибули до храму, щоб досвідчити цієї зціляючої благодаті.

Прес-відділ Перемисько-Варшавської Архиєпархії

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK