ЕТНОФЕСТИВАЛЬ «ГАЇВКИ» В УСТРІКАХ ДОЛІШНІХ

ЕТНОФЕСТИВАЛЬ «ГАЇВКИ» В УСТРІКАХ ДОЛІШНІХ

Як і щороку, в Томину Неділю приїхали до Устрік Долішніх нащадки мешканців, які в 50-тих роках ХХ століття були насильно виселені з цих земель. Очолив прощу п. Віктор Козоглодюк – Голова Суспільно-Культурного Товариства «Устріки». Щороку Товариство намагається якнайчастіше і якнайбільше привезти не тільки тих, які народилися і були охрещені ще перед Другою Світовою Війною в Устріцькій Церкві, але також наймолодше покоління, яке знає історію цих земель тільки з розповідей. Хочеться, щоб молоде покоління знало історію своєї «малої Батьківщини» – місця, де народилися і зростали їхні діди і прадіди. Ця традиція передається також у формі гаївок, які щороку проводять члени Товариства.

Після Божественої Літургії відслужений був Воскреслий Парастас за усіх померлих рідних і близьких прочан, а також всіх, хто спочиває на місцевому цвинтарі, і про яких вже ніхто не пам’ятає. Прочани відвідали могили своїх рідних і поклали квіти на могилі Січових Стрільців, які своєю боротьбою і найвищою ціною життя прислужилися Незалежній Україні.

Фото: Олег Бурда

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK