ГЛАВА УГКЦ ВИСЛОВИВ СВОЇ СПІВЧУТТЯ З ПРИВОДУ ТЕРАКТІВ У ШРІ-ЛАНЦІ

ГЛАВА УГКЦ ВИСЛОВИВ СВОЇ СПІВЧУТТЯ З ПРИВОДУ ТЕРАКТІВ У ШРІ-ЛАНЦІ

Від усієї повноти Української Греко-Католицької Церкви я б хотів висловити наші співчуття та запевнення в молитвах через терористичні атаки у Шрі Ланці, які забрали життя понад 200 невинних осіб і залишили ще більше осіб пораненими. Такий насильницький і брутальний напад вчинений на Пасху, що мав за мішень християнські спільноти, котрі розпочинали свої пасхальні богослужіння, показує, що зло є справжньою загрозою для миру і безпеки в цілому світі.

Такими словами висловив своє співчуття з приводу терористичних актів у Шрі-Ланці Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у своєму листі до кардинала Малкома Реджіфа, Архиєпископа Коломбо.

«Глибоко засмучені цим беззмістовним актом насильства, висловлюємо наші співчуття родичам і сім’ям загиблих. Вся наша Церква молиться за вічний упокій наших невинно убієнних братів і сестер. Єднаємось в наших молитвах із сім’ями потерпілих в результаті цієї трагедії», — запевнив Предстоятель УГКЦ.

Він зазначив, що водночас, як християни, ми зміцнюємось нашою вірою у Воскреслого Господа. «Завдяки Воскресінню Христовому жодне зло цього світу, навіть смерть, немає ніякої влади над нашим життям. Воскреслий Христос пригадує нам сьогодні: «Я воскресіння й життя. Хто вірує в Мене, — хоч і вмре, буде жити… І кожен, хто живе, та хто вірує в Мене,— повіки не вмре » (Ів. 11:25-26). Христос воскрес, і Він є нашим правдивим сонцем, яке просвічує наше життя», — написав Блаженніший Святослав.

 Департамент інформації УГКЦ

shri_lanka

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK