АРХИЄПИСКОПСЬКИЙ ВІЗИТ МИТРОПОЛИТА КИР ЄВГЕНА У ВАРШАВІ

АРХИЄПИСКОПСЬКИЙ ВІЗИТ МИТРОПОЛИТА КИР ЄВГЕНА У ВАРШАВІ

В другу неділю великого посту, 24 березня,  Високоприосвященний Владика Євген Попович Архиєпископ і Митрополит Перемисько-Варшавський УГКЦ у Польщі вперше відвідав нашу наймолодшу греко-католицьку громаду у Варшаві на Празі, Алея Станув З’єдночоних, 55.

Молодь та діти разом зі священиком о. Володимиром Рачковським зустріли свого Єпископа хлібом-сіллю та квітами, радіючи його візиту.

Після привітальних слів розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія у якій Владиці кир Євгену співслужили:  душпастир громади о. Володимир Рачковський, о. Петро Кушка ЧСВВ, парох парафії  Успіння Пресвятої  Богородиці у Варшаві, о. Марко Бляза ТІ, отець-диякон Володимир Качмар.

Під час проповіді Владика звернувся до усіх вірних з Архипастирським словом.

По завершенні  Богослужіння Єпископ подякував священикам за співслужіння, а вірним за спільну молитву та уділив своє Архиєрейське благословення. Особливу подяку Владика склав присутньому Пароху місцевої римо-католицької парафії  Матері Божої Королеви Польських Мучеників, Кс. Пралату Христофору Яцковському  за надану каплицю для служіння українській громаді у Варшаві. Також зі словами подяки та квітами для Владики звернулися  присутні  вірні греко-католицької громади у Зомбках, які розділили разом з усіма молитовну радість  цього дня.

В кінці отець Володимир склав подяку від усіх вірних Єпископу за відвідини і побажав здров’я на Многії літа! Також отець подякував:  Сестрам Служебницям, особливо присутній с. Магдалині  за активну участь у житті громади;  церковному хору , який носить назву «З Україною в серці», та їхньому керівнику п. Наталі Німилович за прекрасний спів Архиєрейської Літургії.

Після Святої Літургії вірні мали нагоду поспілкуватися з Єпископом за чаєм  та кавою.

Дякуємо Богу за цей гарний день, за гарних гостей у нашому храмі. Дякуємо Богові за усіх вірних, що творили спільну молитву!

Дякуємо Високопреосвященному Владиці  за пастирську турботу і любов !

 

 

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK