ЗАСІДАННЯ МИТРОПОЛИЧОЇ КАТЕХИТИЧНОЇ КОМІСІЇ

ЗАСІДАННЯ МИТРОПОЛИЧОЇ КАТЕХИТИЧНОЇ КОМІСІЇ

У Білому Борі 8 та 9 березня на приходстві греко-католицької парафії відбулось засідання Митрополичої Катехитичної Комісії.

Завдання Комісії – це виготовлення нової підстави та нової програми навчання релігії в Перемишльсько-Варшавській Митрополії. Ті завдання повстали перед Комісією після реформи в системі державної освіти.

Для вирішення тих питань Комісія провела чергове засідання 8 та 9 березня на приходстві в Білому Борі. У засіданні взяли участь священики та катехити з Вроцлавсько – Ґданської Єпархії: о. д-р Аркадій Трохановський, о. д-р Ярослав Роман, о. д-р Руслан Марцішак, о. Павло Почекайло та пані Івона Марцішак та представники з Перемишльсько – Варшавської Архиєпархії: о. Мітрат Іван Лайкіш, с. Оксана Ващур, с. Олена Манькут, о. Ігор Губач, Роман Коцуровський. Засідання вели співговоли Комісії: о. Мітрат Іван Лайкіш та о. д-р Аркадій Трохановський.

В часі засідання кожна група, якій доручено працю, представила свої напрацювання. Опісля відбулася дискусія, в якій представлено зауваження катехитів та священиків щодо виготовленної нової катехитичної підстави та програми. Після підведення підсумків прийнято рішення. В найближчому часі виготовлені напрацювання будуть представлені Владикам двох епархій до затвердження.

Сподіваємось, що з наступним шкільним роком навчання релігії будемо проводити за новою підставою та програмою.

о. д-р Аркадій Трохановський

Print this pageEmail this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Pin on Pinterest0Share on LinkedIn0Share on VK